Despre noi
Despre Alfred Adler
Alfred Adler s-a născut pe 7 februarie 1870 în Viena, Austria. Pe parcursul primelor decade ale acestui secol a elaborat o serie de idei originale care au fost incluse în teoria şi practica psihologiei şi psihopatologiei de masă.
Al doilea copil din cei șase copii, Adler și-a petrecut copilăria în suburbiile Vienei. Își amintește că , pe când avea 5 ani s-a îmbolnăvit grav de pneumonie, iar medicul i-a spus tatălui sau că are îndoieli în ceea ce privește însănătoșirea lui. Acela a fost momentul în care Adler a decis că vrea să devină medic pentru a lupta împotriva bolilor mortale. A păstrat această decizie, iar în 1895 a obținut masteratul în medicină la Universitatea din Viena.
Era foarte apropiat de tatăl său şi își amintește cuvintele pe care acesta i le spunea în mod repetat, în timpul plimbărilor lor prin pădurile din Viena: "Alfred, să pui la îndoială orice". Astfel, în viaţa sa de mai târziu, Adler chiar a pus la îndoială orice, mai puțin ceea ce putea fi acceptat dincolo de orice îndoială rezonabilă, ceea ce face că admonestarea vie a tatălui sau să fie plină de înţeles.
O altă amintire care i-a rămas în memorie şi pe care îi plăcea să o spună copiilor cu dificultăți de învățare, era aceea referitoare la un moment când un profesor i-a sugerat tatălui sau să îl retragă de la școală şi să-l bage ucenic de cizmar pentru că oricum nu avea cum să termine studiile. Deși tatăl lui a luat în râs spusele profesorului, în acea perioada Adler și-a pierdut interesul pentru școală şi a picat examenele la matematică. A decis apoi să îi arate profesorului său că poate mult mai mult decât atât, ajungând în scut timp primul din clasă fără să mai înregistreze alte eșecuri școlare.
În anul 1898, la vârsta de 28 de ani, a scris prima carte în care tratează starea de sănătate a croitorilor. Astfel a pus bazele a ceea ce mai târziu avea să devină una dintre principalele dogme ale vieţii sale: necesitatea de a privi omul ca pe un întreg, ca pe o entitate funcțională şi nu ca pe o sumă a instinctelor sale sau a manifestărilor psihologice de orice fel.
În anul 1902, când Adler a fost unul dintre puținii oameni care a reacționat favorabil față de cartea lui Freud "Interpretarea viselor", acesta i-a trimis o scrisoare în care i-a sugerat să se alăture grupului lui psihanalitic care se întrunea săptămânal să discute noi aspecte ale psihopatologiei. La momentul acela, Adler deja strângea material despre pacienții cu handicap fizic, studiind atât reacțiile lor organice cât şi psihologice. El a acceptat invitația lui Freud doar în momentul în care acesta l-a asigurat că în cadrul discuțiilor este acceptată o varietate de idei.
În acea perioadă, mulți medici, precum şi marele public aveau crezuri duale despre corp versus minte şi rațiune versus emoție. Cu toate acestea, Adler a constatat că, în multe cazuri, slăbiciunea din organele corpului (pe care a numit-o "inferioritatea organelor") avea semnificație psihologică, iar în 1907 a publicat cartea în care a tratat pe larg acest subiect.
Din acest moment încolo, diferența între punctul lui de vedere şi cel al lui Freud a devenit semnificativă. Adler nu a acceptat niciodată idea lui Freud conform căreia dificultățile mentale au întotdeauna drept cauză o traumă sexuală, astfel încât, după polemici prelungite, Adler a părăsit grupul lui Freud în anul 1911 şi și-a format propria școală de gândire pe care a numit-o Psihologie Individuală. Până în 1920, formulase deja un corp sistematic de idei şi aplicații practice, care ajută persoanele în toate situațiile vieţii. Până la moartea sa, în 1937, el a continuat să își dezvolte teoria şi să-şi extindă influența profesională.
ICASSI
Comitetul Internaţional al şcolii de vară adleriene al Institutului ICASSI este o organizaţie educaţională non-profit, a cărei obiective sunt de a ajuta profesioniştii şi studenţii să primească învăţăturile lui Alfred Adler şi Rudolf Dreikurs şi să-şi dezvolte competenţe adecvate pentru a preda principiile şi metodele celor doi.
IPCTI
Individual Psychology Coaching Training International (IPCTI) este partenerul Centrului Adler în România în derularea programului de coaching acreditat ICF.
VIZIUNE – MISIUNE
IPCTI acționează conform celor mai ridicate standarde profesionale și etice, țintind o dezvoltare constantă, sinceritate și angajament social. Studenții IPCTI sunt formați să își ghideze clienții spre dezvoltarea și realizarea puterilor lor potențiale, cu ajutorul valorilor personale și universale. Aceasta aduce noi posibilități în viața clienților, permițându-le să avanseze și să năzuiască către și la potențialul lor cu curaj, realizând țeluri importante, ceea ce va îmbunătăți calitatea vieții lor și va crește contribuția lor unică în societate.
VALORILE IPCTI
Interesul social: Egalitate, Respect, Cooperare, Generozitate, Responsibilitate, Angajament
Dezvoltare: Studiu, Sinceritate, Curaj, Curiozitate
Integritate: Onestitate, Transparență
Optimism: Împuternicire, Acceptare, Compasiune
De ce IPCTI?
Programul de coaching al IPCTI (www.ipcti.net) este extensiv, comprehensiv și profesionist, cu un nivel ridicat al angajamentului și responsabilității atât către studenții noștri cât și către viitorii lor clienți. Fiecare client își crează propria identitate profesională și își fundamentează abilitățile. Fiecarui student i se cere să treacă printr-un proces de coaching personal. În plus, fiecărui student I se cere să livreze un jurnal de formare în care își vor fi notat reflecțiile personale asupra propriei înțelegeri și implemetări ale materialului teoretic.
Programul IPCTI de formare în coaching este acreditat integral ACTP (Accredited Coach Training Program) de Federația Internațională de Coaching (ICF).
Fondatorii programului și-au gestionat cu succes acreditarea internațională ACTP prin ICF încă din 2005.
Modelul nostru de coaching se bazează pe o teorie psihologică, socială, filozofică și educațională, o teorie ce are 100 de ani de experiență (Psihologia Individuală). Teoria servește ca o bază solidă pentru întreaga noastră expertiză și abilități în coaching.
Valorile sociale joacă un rol important în cadrul teoriei, care este una pozitivă, umanistă și holistă.
Echipa noastră se compune din facilitatori formați în cadrul programului, supervizori și coachi, toți cu o experiență bogată și variată și cu cunoștințe și educație adecvate. Studenții primesc consiliere extensivă, personală și individuală în cadrul programului.
Atmosfera de studiu în cadrul IPCTI combină standarde educaționale înalte cu egalitate, acceptare, cooperare și plăcere.
Cursul include o secțiune de “întemeiere a unei afaceri în coaching” pentru a susține studenții în momentul transformării activelor lor profesionale într-o practică înfloritoare.
Parteneri
Individual Psychology Coaching Training International (IPCTI) este partenerul Centrului Adler în România în derularea programului de Formare în Coaching, un program ACTP (Accredited Coaching Training Program) acreditat de Federația Internațională de Coaching (ICF). >> MAI MULT pe www.ipcti.net
ICASSI -The International Committee of Adlerian Summer Schools and Institutes este o organizație educațională non-profit al cărei obiective este de a ajuta profesioniștii, studenții și nespecialiștii atât să învețe principiile lui Adler și Dreikurs și să stăpânească abilitățile adecvate acestor principii cât și să predea principiile și metodele lui Adler și Dreikurs acolo unde oportunități de dezvoltare profesională și personală sunt cerute. În fiecare an, școala de vară se derulează în prezența a sute de participanți în diferite țări din Europa sau America de Nord. >> MAI MULT pe www.icassi.net
Coach-i

ADINA DANIELA VOINEA, psihoterapeut, formator, supervizor in psihoterapia adleriana, coach in supervizare, psiholog clinician principal si supervizor in psihologie clinica, experienta in evaluarea si terapia de cuplu (membru ESHRE), co-fondator Centrul Internationa pentru Resurse si Formare Alfred Adler,
Telefon: +4(0)722.469.242, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , limbi vorbite: Română
Formatori
RAMONA ANDREI este co-fondator al Centrului Alfred Adler, coach în supervizare, în formare ca şi coaching trainer, psihoterapeut, formator şi supervizor Adlerian. Ramona are 9 ani de experienţă în terapie şi lucrul cu grupurile, este specialist în parenting, formator în art-terapie şi metode expresive terapeutice, creator al procesului terapeutic „Rescrie Povestea Naşterii” și autor.
Telefon:+4(0)721.235.056, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , limbi vorbite: Engleză, Română
ADINA DANIELA VOINEA, este co-fondator Centrul Internationa pentru Resurse si Formare Alfred Adler, coach în supervizare, trainer coach în formare, psihoterapeut, formator, supervizor, psiholog clinician principal, specialist în evaluarea si terapia de cuplu (membru ESHRE). Abilitatile și competențele asimilate in 15 ani de experienta atît în abordarea individuală cît și în cea de grup și organizatii, îi permite sa lucreze cu succes și daruire pentru valorificarea potențialului oamenilor.
Telefon: +4(0), e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , limbi vorbite: Română, Engleza
Leadershipul Centrului Adler
Să fii ființă umană înseamnă să posezi un sentiment de inferioritate ...